Путин: Ще празнуваме заедно Освобождението

Москва посрещна новия ни посланик

Путин: Ще празнуваме заедно Освобождението | StandartNews.com

Москва.  В деня, когато настъпи изненадващ обрат за проекта "Белене", новият ни посланик в Москва Бойко Коцев връчи акредитивните си писма на президента Владимир Путин.

Русия безспорно е стратегически партньор за България, заяви в Русия Бойко Коцев, след официалната церемония, предаде БНР.

Церемонията се състоя в позлатената и потънала в имперско величие Александровска зала на Големия Кремълски дворец. Приветствайки новоназначения български посланик в Русия Бойко Коцев, президентът Владимир Путин заяви:

"Взаимодействието с България се опира на традициите на дружбата и взаимната симпатия на нашите народи. Догодина заедно ще отбележим 135-та годишнина от освобождението на България от османско иго. Реализират се големи икономически проекти, като се подготвя строителството на българския участък от газопровода „Южен поток”.

Преди седмица стана ясно, че руският президент ще идва на посещение у нас на 9 ноември. От пресслужбата му обаче засега заявиха, че потвърдена визита няма. 

"За мен като извънреден и пълномощен посланик в Руската федерация и за Посолството като цяло ще продължава да бъде приоритет задълбочаването и развитието на двустранните българо-руски отношения във всички области. За нас Русия безспорно е важен стратегически партньор. Бих поставил акцент върху търговско-икономическото сътрудничество и най-вече – върху това, традиционните български стоки да се завърнат на руския пазар и да се повиши търговския стокооборот", заяви пред БНР Бойко Коцев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай