Протестът се готви да гостува на ГЕРБ /ОБНОВЕНА/

Надявам се да няма провокации, каза Живко Тодоров

Протестът се готви да гостува на ГЕРБ /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Част от протестиращите се готвят да гостуват на извънредната конференция на ГЕРБ, която ще се проведе от 12 ч. на открито в София Тех парк. Хората от палатките казаха пред БНР, че нямат намерение да изоставят лагера си на “Орлов мост“, но заявиха, че е възможно друга част от протестиращите граждани да се събере пред сградата на "Цариградско шосе".

ВИЖ ОЩЕ: Борисов стяга редиците с реч за протеста и властта

Надявам се да няма провокации, каза по този повод пред бТВ кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който е член на Изпълнителната комисия. Той съобщи, че е научил за конференцията вчера. Всички членове на ГЕРБ ще разберат темата на самото заседание. Дневен ред не е изпратен предварително. Всеки има право на свободно придвижване, каза Тодоров по повод възможността протестиращите на пътя Стара Загора – Хасково да не го пуснат да мине.

„Протестна мрежа” се е заявила като домакин на контра-конференция, която е обявена от 9 ч. в съседство с тази на ГЕРБ. Митингаджиите, които искат оставка на кабинета, се заканиха във фейсбук, че ще носят озвучителна техника – тази от протестите на жълтите павета, и домати, с които да замерват актива на управляващата партия. Към 9,30 ч. обаче на мястото на събитието нямаше никой.

Иначе в София остават блокирани три възлови кръстовища - на “Орлов мост“, пред Ректората на СУ и булевард "Цар Освободител" пред президентството. Нощта за палаткаджиите е минала спокойно. От 8 ч. се чуват вувузели от  палатките пред СУ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай