Промяната със завой за въглищните централи. Причината

Според Радослав Рибарски периодът, в който тази енергия ще е необходима, е необозрим

Промяната със завой за въглищните централи. Причината | StandartNews.com

При изготвянето на Плана за възстановяване и устойчивост ситуацията беше различна. В момента трябва да отчетем и войната в Украйна, търсенето на електрическа енергия. Това заяви пред БНТ депутатът от "Продължаваме Промяната" Радослав Рибарски.

Той коментира постигнатото в енергийната комисия на парламента партийно съгласие по текст на решение, с което задължават Министерския съвет да преразгледа Плана за възстановяване и устойчивост в частта му, засягаща енергетиката.

Винаги сме настоявали да се възползваме от това което имаме и те да продължат да работя на максимална мощност. Министерският съвет ще трябва да предоговаря тези 40% ограничение в капацитета на въглищните централи.

По думите на Рибарски предоговарянето с ЕК на Плана означава спирането му и започване на разговори, за да се постигне евентуално компромис и от двете страни.

"Всички други съседни държави са заложили да затварят мощности, ние нямахме такова задължение. Ние разчитахме на това, че по един естествен път тези мощности ще намалят своето производство, но в момента ситуацията не е такава", заяви Рибарски.

Според него периодът, в който тази енергия ще е необходима, е необозрим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай