"Промяната" плаши с оставка на кабинета

Напрежение

"Промяната" плаши с оставка на кабинета | StandartNews.com

Напрежение в парламента. На брифинга на ПП-ДБ Кирил Петков заплаши с оставка на кабинета.

ВИЖ ОЩЕ: "Промяната" обяви бойкот. Не влезе в зала

Както стана ясно, парламентарната група на ПП няма да влезе в зала. Причината е, че механизмите за избор на председатеби на БНБ, Сметната палата и Здравната каса влизат в дневния ред днес. Те бяха приети вчера от бюджетна комисия и според тях срокът за номинации се намалява от 14 на 7 дни. "Промяната" и ДБ не са съгласни и искат срокът да си остане 14 дни. 

ВИЖ ОЩЕ: Слави подскочи! Остър залп по Петков и Христо Иванов

"Днес цялата ни парламентарна група отива на съвещание, за да вземем решение какво ще правим, ако този тип нарушаване на договореностите продължават. Даването на оставка потенциално е възможен резултат", заяви Петков, цитиран от БТА.

Коментар направи идерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Те правят всичко, което Делян Добрев предупреждаваше и в същото време искат да управляват и нашата ПГ, видяха, че и другите партии не ги искат. Припомням, че Денков твърдеше че работи с всички партии и ще търси мнозинство от всички партии", подчерта Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Костадинов удари по масата! Призив към Кирил Петков

"Излиза, че ни плашат, че пак ще падне правителството. Аз няма да сваля правителството и с всичките си действия досега показахме абсолютна стабилност и правителството съществува благодарение на нас", категоричен е Борисов.

"Не си представям след 8 месеца, когато се ротираме, че ще стане правителство на ГЕРБ", коментира още Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Христо Иванов с извънредни думи за правителството

Христо Иванов също се влкючи по темата.

"Правителството не се разваля, но трябва ясно да определим характера му – дали е реформаторско, или е правителство-параванче. Докато правителството се опитва да работи, зад гърба му едно друго мнозинство се опитва да попълва регулаторите. Искаме спазване на поетите ангажименти и предварително съгласуване на всички процедури за регулаторите, преди те да стартират", заяви Иванов и призова ГЕРБ-СДС и за последователност в действията по реформата в съдебната власт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай