Промените в НСО тепърва предстоят

Промените в НСО тепърва предстоят | StandartNews.com

Пампорово. Държавият глава Росен Плевнелиев обяви, че тепърва предстоят сериозни промени в Национална служба Охрана (НСО), която е на негово подчинение.

"За мен е важно, че предстоят поредица от мерки, които ще се случат, организационни мерки, в НСО ще има нови процедури, ще има технически мерки. НСО очаква подкрепа от държавата, за да бъдат закупени нови рентгени, техники, да бъдат създадени нов център за обучение на хората и нов полигон" каза президентът. Той посъветва политиците да не се концентрират върху слухове за състояли се или несъстояли се срещи, кой какво казал, а да започнат да работят по законодателните промени за службите. Законът е в парламента, няма по-удобно време, каза Плевнелиев.

Президентът Росен Плевнелиев беше на посещение в Пампорово, като изгледа старт от Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Въпросът за оставка на началника на Националната служба за охрана (НСО) не стои на дневен ред, коментира от своя страна Цветлин Йовчев, началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев пред Фокус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай