Прокуратурата ще се самосезира за престъпление по служба

Цацаров иска МВР да разкрие полицаите, които биха протестиращи

Прокуратурата ще се самосезира за престъпление по служба | StandartNews.com

София. Прокуратурата ще се самосезира за престъпление по служба и нанасяне на телесни повреди при и по повод изпълнение на служебните задължения, но това касае единици полицейски служители. Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, предаде „Фокус".

Не мисля, че нареждането за извеждане с автобуса е издадено от вътрешния министър, ще стигна до извод откъде. Според мен нивото, от което е издадено, не е нивото на вътрешния министър, по-скоро ниво на лице, което е ръководело действията там, каза Цацаров.

Имаше кадри от протестите, които показаха, че може би трябва да търсим хора, които са упражнили насилие не само от едната страна на барикадата, но и от другата, и то съвсем неоправдано насилие. Огромната част от служителите се държаха абсолютно коректно, полицията запази максимално спокойствие и редовите полицаи, които бяха там на място, те нямат отношение към начина на извеждане на депутати и избраната за това тактика, каза Цацаров.

Той посочи, че Прокуратурата има възможност да се самосезира и след като са потърсили данни за случилото се, явно го е направила.

„Без съдействие и то такова, каквото трябва да се окаже на прокуратурата, по отношение на това кое подразделение къде е било, кой служител къде е би разположен и кой се крие зад конкретния шлем, ще е трудно. Мисля, че ръководството на МВР ще окаже максимално сътрудничество", каза още Цацаров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай