Проф. Герджиков: Мога да балансирам между различни интереси

Ректорът на СУ обясни защо влиза в надпреварата за президент

Проф. Герджиков: Мога да балансирам между различни интереси | StandartNews.com

„Само след два дни ще отговоря на всички въпроси. Приех инициативен комитет да издигне моята кандидатура за президент“, това заяви професор Анастас Герджиков по време на откриването на учебната година в Софийския университет (СУ), на който е ректор.

„Смятам, че мога да бъде полезен. Олицетворявам единството на нацията“, заяви ректорът на СУ.

„Работил съм в редица сложни организации – мога да балансирам между интересните на хора с различни интереси, така че всички да се почувстват удовлетворени“, категоричен бе той

.„Влизам в битката за президентския пост, защото политическото и социалното тяло е разпокъсано. Мисля, че мога да помогна за обединението на обществото и партиите“, поясни проф. Герджиков.

„Разбрах, че ГЕРБ са готови да ме подкрепят. Ще говоря и с останали партии.Ще приема подкрепа от всички партии. Главната ми цел е да обединим всички партии и граждани“, категоричен бе професор Анастас Герджиков.

В четвъртък стана ясно, че той ще получи подкрепата на ГЕРБ, а освен това се появи информация, че и други формации ще дадат своя глас за кандидатурата му.„Амбицията ми е да обединя българския народ. Ако желанието ми бе да се сдобия с пост, то първо вече имам такъв пост и второ, и преди пет години получих предложение за президентския пост“, допълни ректорът на СУ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай