Проф. Денков не се разбра с Кунева за европрограмата

Бил е заместник - министър на образованието при трима министри, оглавявал е ведомството при служебния кабинет на Герджиков

Проф. Денков не се разбра с Кунева за европрограмата | StandartNews.com

Проф. Николай Денков е завършил НПМГ, а след това Софийския университет. Специалист по физико-химия, с над 140 публикации в престижни научни издания. Специализирал в Япония и Швеция, работил дълго време за Юниливър. Бе заместник-министър на образованието в предишния кабинет на Борисов и основен автор на оперативната програма 'Наука и образование за интелигентен растеж".

ВИЖ ОЩЕ: Ето го служебния кабинет. Радев го назначи

На този пост бе от 2014 г. при последните трима ръководители на МОН - Румяна Коларова, Тодор Танев и Меглена Кунева, но напусна скоро след като Кунева пое поста, заради "съществените различия с приоритетите и стила на работа на министъра и част от екипа й".

Кунева отначало го задържа на поста, а след това го освободи покрай възникнал конфликт за програмата. Президентът Румен Радев го назначи за министър на образованието в предишния служебен кабинет на Огнян Герджиков през 2017 година, така че сега той се връща на поста за втори път.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай