Продължаваме промяната се обявиха против маските

Кривата на заболеваемостта спада, няма натоварване на здравната система, пишат от ПП

Продължаваме промяната се обявиха против маските | StandartNews.com

"Продължаваме Промяната" (ПП) призовават служебния министър на здравеопазването да преосмисли наложената мярка за задължително носене на маски на закрито в столицата. Това се посочва в съобщение, изпратено от пресцентъра на партията, съобщава БТА.

Според анализ, направен от ПП, няма обективни причини за задължително носене на маски навсякъде на закрито в столицата, дори само за 15 дни. Анализът на ПП е на база данните за заболеваемостта с COVID-19 от началото на месеца, уточнява пресцентърът на партията. При общ брой хоспитализирани пациенти в цялата страна – около 1000, с около 50 в интензивни отделения, това означава ползване на 10% от болничните и 2,5% от интензивните легла, аргументират се от ПП.

Кривата на заболеваемостта спада, няма натоварване на здравната система, няма риск за живота и здравето на пациентите и не се налагат допълнителни ограничения в София, особено в разгара на летния туристически сезон, традиционно концентриран извън столицата, се посочва в съобщението.

От пресцентъра на ПП припомнят, че планът на кабинета Петков за управление на ковид кризите, изработен с предишното ръководство на Министерството на здравеопазването, овладя напълно пандемията, без да се стига до затваряне на икономиката и натиск върху здравната система.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай