Признание от Кирил Петков! Говорят ли си с Борисов

Признание от Кирил Петков! Говорят ли си с Борисов | StandartNews.com

Войната по пътищата е нещо, с което трябва да се преборим всички като общество и запретнем ръкави всички заедно. Това заяви в ефира на Нова тв бившият премиер и съпредседател на ПП Кирил Петков по повод на катастрофата със загиналия футболен треньор Ферарио Спасов.

„Не мисля, че правителството ще падне. Имам три дъщери и понякога играем, особено като бяха по-малки, на „Не се сърди човече“. Една от тях винаги много се сърди, когато загуби“, поде той и бе посечен от Лора Крумова:

„Дайте направо, Борисов е дъщеря ви, така ли?“, запита тя.

Борисов е в ролята на човек, който е получил загуба и още се отърсва от чувството на това. Минаха обаче изборите и имаме важни задачи, които трябва да свършим заедно“, каза Петков.

„Ние подкрепяме правителството, но не сме доволни от него, а сме опозиция, спира да работи за ГЕРБ. Те се държат така“, каза той.

По думите му това е тактически ход на Борисов и опит за гъвкавост.

„Това, което ще работи за тях, нас и България, е да спрем с игричките и цупенето и да започнем да работим за хората“, категоричен е бившият премиер.

„Надявам се, че заедно ни държи бюджет с 12 млрд. инвестиции, ще ни държи заедно че работим срещу корупцията“, обясни Петков.

„Това, което се случва в момента, е, че бюджетът сега излезе на тема дискусия. Имаме месец и половина да го обсъждаме. Този бюджет е много разумно направен“, смята той.

„Директно искам да питам Борисов дали подкрепя в момента този шеф на ДАНС, който причини такава щета на изборите“, каза той.

„Не говорите ли помежду си?“, запита Крумова.

„Говорим си, но той не отговаря“, отвърна й гостът.

Крумова се пошегува, че чака да види дали и Борисов тогава ще му отговори през ефира.

„Президентът подкрепя председателят на ДАНС, ако и Борисов го подкрепя, то въпросът е защо и двамата са на една позиция“, мнително изрече бившият премиер.

„Не знам какво е участието на Йоловски в скандала с машините. От Тошко Йорданов чухме реплики за оплаквания за заплахи и т.н., което няма нищо общо", каза той.

„Искам да отрека, че на никого, в качеството си на Кирил Петков, не съм оказвал натиск, какво пък остава на министър или да заплашвам нечии деца", категоричен бе той, а водещата избухна:

„Че вие сте си цял живот Кирил Петков, в кое друго качество може да говорите", заяви тя и продължи с въпросите.

След момент обаче Крумова реши да закачи повторно госта си с изцепката му и поде:

„Вие като Кирил Петков, в качеството си на Кирил Петков, звъннахте ли на Йоловски да го попитате?“.

„Не съм говорил с него, няма какво да говоря с него“, каза той.

Петков призна, че не се притеснява за оспорването на резултатите от вота в София от страна на Ваня Григорова.

„Така Терзиев само може да вдигне гласовете си“, смята бившият премиер.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай