Привличаме израелски инвестиции в родната икономика

Привличаме израелски инвестиции в родната икономика | StandartNews.com

Отдаваме голямо значение на привличането на израелски инвестиции в българската икономика. Това е най-доброто продължение на традиционно приятелските отношения между нашите страни и народи, каза министър-председателят Бойко Борисов при срещата си с гостуващия у нас президент на Израел Реувен Ривлин.

Премиерът Борисов подчерта, че за България Израел е важен и перспективен външнотърговски партньор. „Нашите очаквания са всички положени усилия да доведат до увеличаване на взаимната търговия, инвестициите и туристите между двете страни", посочи министър-председателят.

Той отбеляза постепенното увеличаване последните две години на българския износ, основно от хранително-вкусовата промишленост, и подчерта опита на страната ни в сектори като туризма и инфраструктурата. „Възможности за развитие на двустранните отношения съществува и в областта на енергетиката, най-вече по отношение на експлоатацията и преноса на газ, съвместно с други страни-партньори", допълни премиерът и акцентира и върху целенасочената работа на българското правителство за енергийна диверсификация.

По време на срещата Бойко Борисов и Реувен Ривлин обсъдиха и ситуацията в Европа и региона на Близкия Изток. Те дадоха висока оценка на сътрудничество между двете правителства в сферата на сигурността. Премиерът запозна израелския президент с мерките, които предприема кабинетът срещу заплахата от тероризъм, и с изготвения законопроект в тази област.
Българският министър-председател и израелския президент бяха категорични, че битката срещу екстремизма и тероризма е обща кауза в защита на ценностите на цивилизацията, към която принадлежим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай