Приключи проверката за гражданската регистрация в Кърджали

Приключи проверката за гражданската регистрация в Кърджали | StandartNews.com

Приключи проверката на комисията за гражданската регистрация в община Кърджали. В състава на комисията, сформирана по заповед на кмета на Кърджали Хасан Азис във връзка с новите разпоредби към Закона за изменение и допълнение на Закона за гражданската регистрация, се включиха представители на областната администрация, на полицията и на отдел „ГРАОН" на общинска администрация. Целта на проверката бе да се проверят адресните регистрации за периода от 1 юли 2014 г. до 30 април тази година и да се установи дали са законосъобразни.

От представения протокол се констатира, че на територията на община Кърджали 25 адресни регистрации в Перперек ще бъдат заличени преди местните избори. Новорегистриралите се в селото не са представили документи за собственост на имотите, където са се настанили.

В община Кърджали 48 са кметства ще избират кмет наесен. Това става ясно от публикуваният списък от общината. Изборният кодекс предвижда избор на кмет да има в населени места с повече от 100 души по постоянен адрес. При предишните местни избори в общината са избирани 46 кметове на кметства от общо 117 населени места извън града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай