Президентът светкавично отговори на Кирил Петков

Заговори за политическа гротеска

Президентът светкавично отговори на Кирил Петков | StandartNews.com

Президентът Румен Радев затвори кръга от политически коментари, започнали в събота от Борисов и в неделя от Кирил Петков.

Тримата дадоха ясен сигнал, че ни чака тежък политически сезон.

"Много трудно се коментира ситуация, в която логиката отсъства все повече", коментира държавният глава

"Изказванията на партийни лидери напоследък ясно ни показват, че се движим към някаква политическа гротеска. Г-н Петков явно е забравил, че той, а не аз, е в коалиция с г-н Борисов и г-н Пеевски". Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в отговор на въпрос, в Сандански.

Държавният глава е в града за международния фестивал "Пирин Фолк", за да приветства участниците и гостите на финалната конкурсна вечер.

По-рано през деня в Благоевград съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков отбеляза, че от ГЕРБ трябва ясно да се определят с президента ли са или са за реформите в службите.

Президентът не поиска смяната на главния секретар на МВР, сигурен съм, че ще направи същото и за ДАНС, и тук въпросът към ГЕРБ е защо три месеца не вкарваме този закон за реформата в службите", каза още Петков.

Изказването на Петков пък беше в отговор на Борисов, който заплаши, че ще развали сглобката, ако ПП продължават с масовите назначения в изпълнителната власт без да се консултират с партията на Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай