Президентът на крака при шефа на НСО

Президентът на крака при шефа на НСО | StandartNews.com

Ангел Антонов ще прави реформа, но без "чистка"

Президентът Росен Плевнелиев отиде на крака в сградата на НСО, за да проведе работна среща с новоназначения шеф на службата генерал-лейтенант д-р Ангел Антонов.

"Очаквам от НСО да действа екипно, професионално, надпартийно и да следва европейски подход", каза по време на срещата си държавният глава.

Пред екипа на държавните гардове Антонов акцентира на виждането на новото ръководство на службата за най-важните и краткосрочни приоритети - съхраняване и укрепване на стабилна работна атмосфера в службата. „Предстои цялостна реформа, но не самоцелна промяна, а целенасочена управленска работа, подчинена на разбиране за единство на приемственост, законност и обновление", казал генералът пред колегите.

Антонов е обяснил, че промяната ще се налага без "чистка", а лоялността към институцията щяла да бъде важен фактор при реализацията и кадровото израстване на служителите.

"Без съвременно и модерно оборудване не е възможно да се поддържа адекватен функционален капацитет и високи професионални стандарти. Средствата за годината са разпределени и ще се търсят основно резерви за разместване", заяви още началникът на НСО.

От своя страна държавният глава е заявил още веднъж пълното си доверие на новото ръководство на службата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай