Президентът е на работно посещение в Германия

Президентът е на работно посещение в Германия  | StandartNews.com

Елванген. Президентът Росен Плевнелиев е на двудневно работно посещение в Баден-Вюртемберг, Федерална Република Германия, в неделя и понеделник.

Днес в Елванген държавният глава участва в отбелязването на 1150-годишнината от Великоморавската мисия на светите братя Кирил и Методий. В кметството на града президентът ще открие международна конференция, посветена на 1150 години от създаването на третата европейска писменост и Великоморавската мисия на св. Кирил и Методий, и ще посети изложбата „В началото бяха буквите".

В Двореца „Аделман" в Елванген президентът ще има среща и с представители на българските общности от Баден-Вюртемберг и Бавария. В присъствието на държавния глава кметовете на градовете Елванген и Троян ще подпишат Договор за партньорство.

На 27 май, понеделник, в Щутгарт Росен Плевнелиев ще има срещи с президента на Ландтага на Баден-Вюртемберг Гуидо Волф и с правосъдния министър Райнер Щикелбергер.

Държавният глава ще участва и в кръгла маса с Индустриално-търговската камара на Баден-Вюртемберг и с представители на бизнеса на федералната провинция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай