Президентът е на посещение в Хърватия

Президентът е на посещение в Хърватия | StandartNews.com

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на официално посещение в Република Хърватия
На 14 и 15 април президентът Росен Плевнелиев ще бъде на официално посещение в Република Хърватия.

Перспективите за насърчаване на двустранния търговски обмен и туризма, партньорството между България и Хърватия в ЕС, възможностите за диверсификация на енергийните доставки и изграждането на регионален пазар, сътрудничеството в областта на информационните и телекомуникационни технологии, както и процесът на европейска и евроатлантическа интеграция на държавите от Западните Балкани ще бъдат сред акцентите на разговора на българския държавен глава и президента на Хърватия Колинда Грабар-Китарович, която встъпи в длъжност като държавен глава през февруари 2015 г.

В рамките на визитата си президентът Плевнелиев ще проведе срещи и с министър-председателя Зоран Миланович, както и с председателя на парламента на Хърватия Йосип Леко.

В Хърватската търговска палата държавният глава ще представи възможностите за инвестиции в страната ни и ще разговаря с представители на хърватски компании, които имат интерес да инвестират в България.

В сградата на Българската национална общност в Загреб президентът Плевнелиев ще се срещне със сънародниците ни, които живеят и учат в Хърватия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай