Премиерът - нямаме политици в затвора. А трябва!

Стига се само до вного шум, без реални действия

Премиерът - нямаме политици в затвора. А трябва! | StandartNews.com

Служебният министър-председател на България Стефан Янев даде интервю пред най-голямото и авторитетно швейцарско издание Blick.

Ето по-важни акценти от него.

" В армията има една по-специална организация, която има своите специфични цели. Има си строго определени правила, има своята етика, своя кодекс на поведение, които са обвързани с дадена мисия. В политиката е малко по-различно, там трябва да бъдеш настоятелен през цялото време, за да направиш това, което трябва да се изпълни.

На въпрос какви са основните приоритети на служебното правителство премиерът посочи, че най-отговорната задача е организацията на изборите на 11 юли, както и "плавното" управление на държавата до формирането на редовен кабинет.

Хората осъзнаха, че имат власт, че могат да направляват политиците, а не да ги чакат, за да видят какво ще предприемат в своите програми. Хората започнаха да осъзнават, че те трябва да бъдат водещия фактор. Партиите трябва да следват хората, а не обратното, коментира служебният министър-председател.

 Той добави, че очаква доста "шарен" парламент и подчерта, че за да бъде бъде излъчено правителство, партиите ще трябва да се коалират и да намерят баланса измежду интересите си.

По отношение на корупцията Стефан Янев потвърди пред Дорер, че за жалост България остава най-корумпираната страна в ЕС.

 "Политиците ни не предприемат достатъчно законодателни промени. А пък хората, които са в съдебната система, не са достатъчно активни, за да изправят провинилите се пред правосъдието.

По тази причина според мнозинството от българи нямаме и вкарани политици в затвора. Не казвам, че всеки политик е за затвора, но очевидно е, че има такива, тъй като има доста статии в пресата за злоупотреби и накрая... нищо.

Това е голяма въпросителна, защото избухва скандал след скандал в публичното пространство, а прокуратурата не предприема абсолютно нищо, а замесените дори не стигат до съдебната зала'', сподели още по темата Янев.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай