Премиерът: Нужен е стабилен кабинет, предстоят трудни времена

Политическите партии и коалициите да бъдат отговорни, да загърбят популизма и PR акциите, призова Стефан Янев

Премиерът: Нужен е стабилен кабинет, предстоят трудни времена | StandartNews.com

Трябва да бъде формирано стабилно правителство, което да взима важни решения. Това заяви служебният премиер Стефан Янев на последното заседание на Министерски съвет преди изборите.

Янев допълни, че в основата на бъдещото управление трябва да бъде икономическата доминанта. Той отправи призив към политическите партии да чуят гласа на хората и да имплементират идеите на хората за развитието на страната.

"Само с общи усилия ще бъдем в състояние да възстановим икономически държавата, за да може всички социални системи да работят в интерес на гражданите. В тази връзка - изборите са фундаментът на демократичния процес. Онзи момент, в който отговорността от хората идва към всички нас, така че всички ние, като гражданско общество, власт и медии да работим отговорно, за да имаме просперираща България с бъдеще", заяви служебният премиер, цитиран от БНТ.

Стефан Янев се обърна и към българските граждани да бъдат активни и свободно и отговорно да упражнят правото си на глас.

"Благодаря на МВР, другите правоохранителни органи и институции, ангажирани с подготовката на изборите, които и в момента работят всеотдайно, за да предотвратят тези грозни явления - купен и корпоративен вот. Техните усилия вече дават резултати. В крайна сметка нашият основен приоритет като служебно правителство е резултатите от изборния процес да кореспондират с настроенията на българските граждани и новият Парламент да отразява резултатите от изборите", допълни Янев.

Той заяви, че целта е следващият Парламент да бъде едновременно ефективен и да отразява елеторалната тежест.

"Призовавам и политическите партии и коалициите да бъдат отговорни, да загърбят популизма и PR акциите, да подходят отговорно, защото се опасявам, че предстоят трудни времена", каза служебният премиер Стефан Янев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай