Понеделник,

Премиерът към кметовете: Искаме да подобрим живота

От: СТАНДАРТ -
Премиерът към кметовете: Искаме да подобрим живота
A
A
A

Макар и като служебно правителство, сме си поставили си задача за съответните ресори да търсим необходимиост от законодателни промени в различни сфери в обществения живот, които ще бъдат в състояние да подобрят живота на гражданите и функционирането на бизнеса от гледна точка на тази законодателна рамка, която трябва да бъде подкрепена с промени от следващото Народно събрание. Това каза служебният премиер Стефан Янев в началото на срещата с представители на Националното сдружение на общините в Република България, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

 

„Уважаеми представители на НСОРБ, уважаеми колеги, днес организираме тази среща, за да чуем важните и неотложни проблеми, които решава организацията на Националното представителство на общините. Надявам се да имаме възможността да обсъдим редица проблеми, които са трептящи и трябва да ги решаваме с всеки изминал ден. Проблемите са много, въпросите са много, а знам и че имате много идеи. Ще започнем с богат дневен ред“, заяви Янев в обръщението към представителите на НСОРБ.

Премиерът посочи, че вече е провел среща с Националната организация на кметовете на кметства. „Това, което беше казано там, детайлите ще бъдат споделени и ще ги обсъдим, за да намерим общи решение. Нашата дейност трябва да бъде в интерес на гражданите, посочи той.

„Ще обсъдим и още една тема, която смятам за важна. Знам, че имате доста предложения за законодателни промени. Смятам да обсъдим тези въпроси, защото макар и като служебно правителство, сме си поставили си задача за съответните ресори да търсим необходимиост от законодателни промени в различни сфери в обществения живот, които ще бъдат в състояние да подобрят живота на гражданите и функционирането на бизнеса от гледна точка на тази законодателна рамка, която трябва да бъде подкрепена с промени от следващото Народно събрание. Ще обсъдим предложенията и ще ги допълним или обогатим със съвместни усилия на различни сектори от изпълнителната власт. Надявам се да бъдем готови до края на мандата на служебното правителсто и когато има ново Народно събрание, да ги внесем“, допълни Янев.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички