Вторник,

Премиерът Гълъб Донев: Не губя равновесие от високото, не сме Б отбор

От: СТАНДАРТ -
1743
Премиерът Гълъб Донев: Не губя равновесие от високото, не сме Б отбор
A
A
A

Разполагам с опит и наблюдение на отговорностите както на редовен, така и на служебен кабинет, затова уверено твърдя, че служебното правителството не е Б отборът в управлението на България. И това не е маркетингова приумица. Това каза новият служебен премиер Гълъб Донев на тържествената церемония по представянето на новото правителство в Гербовата зала на "Дондуков" 2.

„Не губя равновесие от високото и не търся вратичката на закона”, категоричен бе Гълъб Донев.

„В такъв момент обикновено се изказва благодарност за доверието и се заявява готовност за справяне с огромната отговорност, с която е свързан постът на министър-председателя. И аз ще го направя, защото знам от личен опит, че отговорността към хората и тяхното доверието те пазят от загуба на равновесие, без значение колко високо в управленската йерархия в държавата се намираш”, поясни той.

Това е 100-тното правителство, което няма да разполага със 100 дни толеранс. От колегите си вицепремиери и министри очаквам работа на 100% в следните направления - организиране и провеждане на честни избори, възобновяване на доверието в институциите, продължаване на Плана за възстановяване и устойчивост, постави Гълъб Донев основните цели на служебния кабинет.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички