Премиерът свика спешна среща заради бежанците

Премиерът свика спешна среща заради бежанците | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов свика спешна среща за обсъждане ситуацията с бежанския поток. На срещата присъстват още вътрешният министър Румяна Бъчварова, финансовият министър Владислав Горанов и шефът на Агенцията за бежанците Никола Казаков.

Проблемът с имигрантите предизвика смут от няколко дни на Балканите, а сръбският външен министър Ивица Дачич алармира, че бежанските потоци ще се отправят към страната ни. Вчера пък Македония изпрати армията си на границата с Гърция заради бежанците.

Вътрешният министър Бъчварова коментира, че на срещата е обсъждана възможността българската армия да се включи с допълнителни мерки на границата. Това, по думите й, щели да бъдат съвместни действия за по-добра превенция на българо-гръцката и българо-македонската граница

Досега нямаме информации от службите, че бежанците ще се опитат да преминат от Македония в България, успокоително заяви Никола Казаков.

"На министър-председателя им беше, че ще строят центрове за бежанци, а на външния министър, че няма да строят центрове. След това той поправи своето изявление, че е неправилно разбран, но така или иначе нямаме индикации за чужденци, които да преминават границата на България на този етап", подчерта председателят на ДАБ.

„Бежанската вълна се е увеличила над 2 пъти спрямо същия период миналата година", посочи Казаков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай