Премиерът: Няма да има режим на тока

Започнала е една безмилостна проверка на цялостната верига на ценообразуване в енергетиката

Премиерът: Няма да има режим на тока | StandartNews.com

Варна. Няма да се стигне до режим на тока, в България има огромно свръхпроизводство на електроенергия. Това каза във Варна премиерът и министър на външните работи Марин Райков.

В момента частично се намалява производството от АЕЦ „Козлодуй” и това ще позволи да бъдат източени язовирите и да бъде въведена по-евтина енергия в микса. Райков заяви още, че няма основание за апокалиптични притеснения.

Започнала е една безмилостна проверка на цялостната верига на ценообразуване в енергетиката, чийто резултати обаче ще отнемат известно време, каза той. В това сложно упражнение, каза Райков, участват и европейски партньори. Целта е да се възстанови равновесието в системата, посочи той.

По отношение на коментарите, че миньори ще протестират, премиерът посочи, че ще се провери – какво може да се направи и как може да бъдат задоволени техните искания.

"Защо никой не си е мръднал пръста от 1989 година за централния булевард на Варна", попита откровено възмутен премиерът Марин Райков след като дойде да види ремонта, който се извършва с 5 милиона лева, отпуснати от държавата. От движението "Варна за варненци" поставиха въпроса, че няма прозрачност от страна на общината как се изразходват отпуснатите средства. От две седмици чакали да им бъде предоставена информация за харченето на парите за текущия ремонт.

Премиерът получи уверение, че за 9 май булевардът, който наново се преасфалтира в размер на 4,2 км в двете посоки, ще бъде напълно готов. Не сме орязали пари от инфраструктурните проекти за социална политика. Това е само една финансова операция, обясни премиерът. Няма да спрем инфраструктурните проекти, ще бъдем изцяло в логиката на една приемственост с приоритетите на правителството на господин Борисов. Аз напълно ги споделям, каза Марин Райков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай