Премиерът: Камерън даде добра оценка за страната ни

Премиерът: Камерън даде добра оценка за страната ни | StandartNews.com

С думите на Дейвид още веднъж препотвърждаваме това, което казахме и преди година- че трябва да направим стабилно правителство, трябва да бъдем по смирени, да се концентрираме върху работата. И оценките, които идват за България са добри. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в "Панорама", където коментира визитата на британския премиер Дейвид Камерън в България. 

Аз го возих на джипката, за да разгледа планините по-хубаво, призна премиерът. Забранено е, но ние все пак можем да си го позволим, за да му обясним по-добре, оправда се той. 

Той видя как граничарите се хранят, как живеят- с кучетата, с постовете, със санитарните възли и тежките условия . . .  Той го почувства . . . Извън всякакви протоколи, мерки за сигурност, той пое всички рискове, за да дойде у нас, призна премиерът. И изтъкна, че Камерън е направил една действително добра оценка за кабинета и дори българската опозиция, която участва активно в парламента.

Всяка отделна държава има свой интерес. Някои от неговите предложения рано или късно ще станат. Той директно ги формулира, каза той и призна, че има хора, които във Великобритания източват социалните системи. И обясни, че трябва да се поставим на тяхно място. "Трябва ли другите, дори по-бедните държави като Естония и Словакия, да плащат за Гърция?", даде пример той. 

За чуждестранните инвеститори и Европа ние сме изключително финансово дисциплинирани, изтъкна Борисов. 

Дейвид ми е приятел, от 5-6 години работим заедно, не става дума за погалване, а за похвала . . . Няма лошо човек от такъв ранг да ни похвали, припомни министър-председателят. И разкри, че британският премиер е останал очарован от страната ни и дори пращал снимки по интернет на своите близки, с които да се похвали къде е бил. Показали му и морето, на което той никога не е бил на почивка.

Премиерът коментира и взривения бус на летище София, за който се предполагаше, че съдържа взривно устройство. Действително пресилено ги нападнах, но чисто справедливо, призна той и добави, че до някаква степен те са реагирали по този начин тъй като обществото е "настръхнало" след атентатите в Париж и при подобен сигнал трябва да има поне елементарни тактически действия.

Цяла България гледаше как действа Отрядът за борба с тероризма. Ние дадохме безплатен съвет на терористите, коментира още той и заръча на службите друг път: "Да опънат по един параван, ако няма, ако трябва чаршафи да сложат", за да може хората да не стават свидетели на всички техни действия.

По-рано премиерът изтъкна, че не иска да е остър с Русия, защото иска да запази добрите отношения със страната и да върне отново руските туристи у нас. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай