Председателят на ДАНС е извикан в Парламента. Какво се случва?

По-рано през деня от МВнР посочиха, че по искане на руската страна е била приета посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова

Председателят на ДАНС е извикан в Парламента. Какво се случва? | StandartNews.com

На председателски съвет на парламента беше решено да се извика и председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" Пламен Тончев, съобщи пред журналисти председателят на ПГ на "Възраждане" Костадин Костадинов. Той посочи, че очакват Тончев да дойде в парламента и след това продължават, предава БТА

Тази вечер Председателският съвет на Народното събрание заседава за втори път във връзка с подадената днес нота от посолството на Руската федерация. В него участва и министърът на външните работи в оставка Теодора Генчовска.  

По-рано през деня от МВнР посочиха, че по искане на руската страна е била приета посланикът на Руската федерация Елеонора Митрофанова. Тя е връчила вербална нота, с която в ултимативен тон се поставя искане за оттегляне до 12:00 часа на 1 юли 2022 г. на нотите за обявените за персона нон грата служители на руските задгранични представителства.

На въпрос във връзка с предложението на френското председателство на ЕС и готовността България да подпише протокола с Република Северна Македония, външният министър в оставка Теодора Генчовска коментира, че очакват отговорна държавна политика от Скопие. България е готова да подпише протокола, допълни тя. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай