Предаде ли ни ЕС? Остри думи на Костадинов

Парламентът в Скопие задължи правителството да продължи по пътя към ЕС

Предаде ли ни ЕС? Остри думи на Костадинов | StandartNews.com

"Приемането на така нареченото "френско предложение" от парламента в Северна Македония не е изненада за нас, както не е изненада това, че беше прието модифицирано предложение, за чиито промени така и не бяхме уведомени", коментира председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов, цитиран от пресцентъра на партията. По думите му нашите европейски партньори за пореден път са ни предали.

ВИЖ ОЩЕ: Ето кога подписваме със Скопие

Той посочва, че от "Възраждане" вече са внесли в деловодството на Народното събрание свое предложение за отмяна на взетото вече решение от българския парламент във връзка с разширяването на ЕС и процеса на преговори на Република Северна Македония (РСМ).

"Вгледано в кризите, които ни влияят ежедневно, голяма част от българското общество не обърна внимание, че при посещението си в парламента на Северна Македония Урсула фон дер Лайен категорично обясни, че преговорният процес няма да включва исторически въпроси, тя заяви и че има македонски език", коментира Костадинов, предава БТА. Той посочва също, че парламентът на РСМ е приел "френското предложение", след като в продължение на дни е имало изказвания на трибуната му, които са изразявали българофобия.

"Това показва, че нашите европейски партньори за пореден път ни предадоха, поставяйки общностните интереси пред нашия национален интерес. Показаха ни ясно и категорично, че те защитават позиции, които са промакедонски, а не пробългарски, независимо че България е член на Европейския съюз", заявява лидерът на "Възраждане".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай