ПП отиват на избори с натрупан опит

България е отбелязала ръст на индустриалното производство в целия Европейски съюз, смятат от ПП

ПП отиват на избори с натрупан опит | StandartNews.com

Отиваме на избори с натрупан опит, с научени уроци, с идея как да бъдем по-успешни и по-ефективни. Това заяви председателят на парламентарната група на "Продължаваме Промяната" (ПП) Андрей Гюров в пленарната зала. Той представи декларация от името на групата във връзка с приключването на работата на 47-ото Народно събрание.

Вероятно и следващият парламент ще бъде труден, но ние няма да отстъпим от това да спираме корупционните кранчета, декларира Гюров. Вярваме, че в следващия мандат ще можем да постигнем още много повече за свободна и просперираща България, добави той.

Скъпи сънародници, гласувайте на предстоящите избори, призова Гюров. Всичко дотук беше само първа стъпка от борбата за изтръгването на държавата от ръцете на мафията. Демокрацията не е спринт, тя е маратон, посочи той. По думите му битката за демокрацията е на всеки българин у нас и в чужбина. В края на декларацията Гюров отправи още един апел: "Помогнете ни да върнем нормалността, смисъла на думи като морал, честност и почтеност, дължим го на децата си – продължаваме промяната".

Преди това Гюров направи обобщение на работата на 47-ия парламент, който, по думите е, бил изправен пред множество кризи. Той смята, че е имало "заложени бомби" в пътното строителство, отбеляза високите цени на електроенергията, пандемията от коронавирус и войната в Украйна.

Гюров посочи, че е бил приет план с антикризисни мерки, а сметките за ток не са се променили. Той припомни одобрението и на план за справяне с COVID-19, който е позволил бизнесът да остане отворен, като не се натоварва обаче и здравната система. В изказването си председателят на ПГ на ПП изброи още увеличението на пенсиите, на възнагражденията на медицинския персонал и учителите. Гюров отбеляза и бежанската криза като друго предизвикателство, с което са се справили управляващите. По думите му България е отбелязала ръст на индустриалното производство в целия Европейски съюз. Хората знаят, че спряхме схемите на „Капитан Андреево“, прекратихме кражбите в пощите, каза още Гюров.

„Въпреки най-тежката глобална инфлация, война и политическа криза, България се справи добре в тези седем ужасни месеца“, коментира също той.

Според него е можело да се постигне и повече, но големите промени изискват достатъчно депутати, които искат те да се случат. А имаше ли достатъчно депутати в този парламент, които да искат България да тръгне към промяната – нямаше, отбеляза Гюров. Корупцията не намери достатъчно врагове в тази сграда, подчерта той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай