ПП МИР: 100 изгубени дни, държавата има нужда от пилот

100-те дни управление на правителството на Кирил Петков са 100 изгубени за България дни

ПП МИР: 100 изгубени дни, държавата има нужда от пилот | StandartNews.com

„100-те дни управление на правителството на Кирил Петков са 100 изгубени за България дни. Катастрофа, неумело маскирана като промяна. Управляващото мнозинство не само не оправда надеждите на българските граждани, но и задълбочи натрупаните с години проблеми и тежкото наследство, оставено от ГЕРБ.“

Такава е позицията на ПП МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) по повод първите 100 дни от управлението на правителството на Кирил Петков.

Управляващите доказаха, че не могат да решат нито един от проблемите на българското общество и да се справят с кризите, които една по една връхлитат страната. На България ѝ трябва ефективно правителство, което да управлява с ума, почтеността, морала, компетентността и таланта, присъщи на българската нация.

Само така България ще може да премине успешно през енергийната, финансовата, социална, бежанската, моралната и всяка друга криза.

Четворната коалиция е символ на излъганите български надежди за положителна промяна. Правителството на Кирил Петков е доказателство, че промяната не винаги носи така очаквания резултат. Управляващите не решават кризи, а ежедневно задълбочават всяка една от тях.

Правителството няма ясни приоритети. Коалиционното споразумение между „Продължаваме промяната“, БСП, „Демократична България“ и „Има такъв народ“ не е нищо повече от разпределяне на министерства на партийни начала. В коалиционното споразумение липсва конкретика, отсъстват ясни приоритети и срокове за тяхното реализиране. То е писмо с неясни благопожелания.

Първа точка в дневния ред и приоритет номер едно на всяко правителство трябва да бъде създаването на работеща и ефективна икономика.

Експертите на партия МИР изготвиха Национална стратегия за възстановяването и развитието на България, в която основни цели са:

превръщането на българската икономика в работеща и ефективна чрез налагането на социално-пазарното стопанства като икономическа основа на българското общество;

излизане на България от демографската криза и подпомагане на българското семейство;

защита на националния интерес и общественото благо чрез провеждане на суверенна и балансирана външна политика.

Партия МИР предлага Народното събрание незабавно да приемe Закон за управление при кризи.

България няма повече време за губене и експерименти. България има нужда от лидерство, почтено и открито управление.

Политиката и управлението не са учебен полигон. Във времена на кризи държавата има нужда от пилот, който да спре безконтролното падане и да сложи край на застоя, вдъхвайки нов живот.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай