ПП и ДБ се запънаха, Петков обеща война в парламента

Кирил Петков допълни, че вече няма търпимост към „номерата на г-н Бойко Борисов“

ПП и ДБ се запънаха, Петков обеща война в парламента | StandartNews.com

Народните представители от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ обявиха, че в знак на протест няма да влязат в пленарната зала на Народното събрание. Причината – среднощните промени в Изборния кодекс в полза на хартиената бюлетина.

„Цялата заявка внимателно да се обмислят нещата беше хвърлена под влака пред очите ни. Всички приказки как трябва да се обмислят промените отидоха на вятъра“, каза Христо Иванов от ДБ.

„Няма да позволим това да стане тихо. Нека всички разберат какво става. Коалицията на реванша се сглоби и имаше своето бойно кръщение в правната комисия“, допълни още той.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков коментира темата така: „Това да се върнем обратно към хартиена бюлетина, когато може над 160 000 хартиени бюлетини да са невалидни при последните избори, е пълен погром на демокрацията и нарушава изцяло възможността на българите да имат доверие в изборния процес. Една огромна червена линия се отвори. Тя не е между нас и другите парламентарни групи, тя е между българските граждани и политиците, които са в тази зала“.

Двете партии обвиниха ГЕРБ, ДПС и БСП в сговор в полза на хартиената бюлетина и за премахването на обществения съвет към ЦИК. Според ПП и ДБ те гласували в пълен синхрон по време на среднощното заседание на правната комисия, а председателят на органа си позволявал да заглушава изказванията на някои от депутатите.

„Тази нощ, докато всички спяха, беше извършена нощта на хартиената бюлетина. Коалицията зад тази бюлетина вече е ясна на всички и ние няма да я позволим. Миналите избори ги купиха – тези искат да ги откраднат. Няма да го позволим“, заяви Атанас Атанасов от ДБ.

Кирил Петков допълни, че вече няма търпимост към „номерата на г-н Бойко Борисов“ и следващата война ще бъде в пленарната зала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай