ПП-ДБ в акция да спасяват машинния вот. ВАС ги попари

Жалбата може да се разгледа едва в понеделник, казаха от съде

ПП-ДБ в акция да спасяват машинния вот. ВАС ги попари | StandartNews.com

След безпрецедентния скандал, в който зам. министърът на електронното управление Михаил Стойнов се разбра как е копирал кодовете на машините на флашка и я отнасъл със себе си,  а ЦИК реши, че ще се гласува само с хартиени бюлетини, ПП-ДБ започнаха мащабна акция за спасяването на машинния вот.

Подгрявката започна с протест на БОЕЦ пред ЦИК, а после с интервю с доц.Киселова, която обясни по телевизите как решението на ЦИК може да падне от ВАС. 

Час по-късно ПП- ДБ внесоха жалба във Върховния административен съд срещу решението на Централната избирателна комисия да се гласува само с хартиена бюлетина. Решението за това съобщи народният представител Никола Минчев.

Върховният административен съд има три дни да се произнесе, уточни Минчев.

Върховният административен съд (ВАС) ще се произнесе по жалба срещу решение на ЦИК най-рано в понеделник, съобщи БТА, като се позова на информация от съда.

Ако жалбата срещу решението на ЦИК, свързана с отмяната на машинното гласуване, бъде окомплектована и внесена днес в съда, администрирането ѝ може да се случи най-рано в понеделник – денят след изборите, информираха още от ВАС.

От институцията допълниха, че няма дежурни състави през почивните дни.

 

 

Четете още

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай