Посланикът на Великобритания: Всички казват, че ще спечелят

Посланикът на Великобритания: Всички казват, че ще спечелят  | StandartNews.com

Добрич. Негово Превъзходитество посланикът на Великобритания бе в Добрич, където се срещна с водача на листата на ДПС за 8 добрички МИР и зам.-председател на партията Рушен Риза и екипът му.

"Живеем в интересно време и за мен е важно да изляза от София и да видя за себе си как минава кампанията, какви са мненията на хората в другите градове. Затова започнах срещи, като освен днес тук с ДПС, се видях с БСП, с Движение България на гражданите, ще се видя и с други партии и политици. За първи път съм в Добрич", заяви Н.Пр. Алън.

"Всички мислят че ще спечелят, всички казват сега, че няма да се коалират с никого и това е важно и добавят, че ще видят след изборите. Срещите ми показват още, че всички политици са съгласни, че сега след протестите българите много се безпокоят за бъдещето и затова всички партии имат политики и стратегии, за да решават тези проблеми. Но това е нормално".

Алън заяви, че Великобритания е отворена и той като посланик, както и правителството на родината му са готови да работят с всеки. „Не е наша работа кой ще спечели изборите – това ще са тези, които избере българският народ" – допълни дипломатът.

В срещите си г-н Алън добави, че имал възможност да обясни политиката на страната си за емигрантите от България, като посочва скорошно изявление на премиера Дейвид Камърн, който е заявил категорично, че в края на годината ще отпаднат ограниченията за българи, че те няма да бъдат дискриминирани, както и това, че британски работодатели са изразили задоволство от българи, които живеят и работят във Великобритания.

На въпрос ще коментира ли последните горещи теми в България – скандала с подслушванията посланик Алън бе лаконичен: „Аз нямам всички факти. Сега знам, че държавните органи разследват. Важно е, че се спазват сега всички закони и правилата и ще видим какво ще се случи след това. Повече не мога да коментирам".

След срещата, която по желание на посланик Алън мина при закрити за медиите врата, зам.-председателят на ДПС и водач на листата Рушен Риза определи срещата като ползотворна и сподели, че акцентът в разговора е бил върху това какво мислят хората за ситуацията в страната, какво ги вълнува и какво е социалното положение в страната. Риза го определи като „зле, бих допълнил много зле".

Той добави още, че е споделил с дипломата и това, че хората са отчаяни, защото не виждат месия, тъй като последният – тотално ги е отчаял. Кандидатът за депутат допълни още, че дипломатът е изразил учудване и недоумение, че не е прието да има агитация на майчин език в България. „Аз не мога да разбера, защо има огради и ограничения, заяви посланикът" – каза Риза, като допълни, че той е изразил недоумение и от факта, че страната ни прави всичко възможно да ограничи инвестиции от страна на съседна Турция и не отваря границите си за една силно развиваща се икономика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай