Попова: Трябва да има КСНС по темата за СРС-тата

Попова: Трябва да има КСНС по темата за СРС-тата | StandartNews.com

София. "Трябва да бъде поставен консултативен съвет по темата за използването на СРС". Това каза вицепрезидентът Маргарита Попова. Тя и Росен Плевнелиев дадоха отчет за двугодишната си работа.

„Въпросът с използването на СРС е с тежки последици. Те рушат из основи доверието между институции и между отделните личности. Ако има разрушен правов ред, не знам за какво консолидиране можем да говорим. Президентската институция трябва да работи специално и да бъде посветен консултативен съвет по този въпрос. Няма да бъде излишно. Нека политическите лидери дойдат и поговорят по темата СРС", обясни Попова.

„Темата за гражданството беше поставена на европейско ниво. Назряло е време и България има нужда от нова концепция за българско гражданство. Трябва да седнем заедно", добави вицепрезидентът и уточни, че имат единно становище с министъра на правосъдието. В тази връзка трябва да се постави началото на въпроса за националната сигурност", каза още тя.

„Нашата страна е външна граница на ЕС. Предстои изпълнение на нашето желание да се присъединим към Шенгенското пространство, затова темата е от изключителна важност", каза още Попова.

Преди това президентът Росен Плевнелиев обяви, че ще свика КСНС по въпроса с еврофинансирането.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай