Попова: Не се нуждаем от политици медийни илюзионисти

Попова: Не се нуждаем от политици медийни илюзионисти | StandartNews.com

Нужен ни е план на нацията, който да отчита реалностите и спецификите на държавата ни. Трябват ни просветени лидери, които притежават задълбочени познания за процесите в света и които не залагат на фалшив политически патос и оптимизъм. За това призова вицепрезидентът Маргарита Попова пред участниците в конференция "Миграция и убежище - перспективи в европейски и в национален контекст".

Според нея лидерите и политиците трябва да предлагат адекватни обяснения на хората и стратегии за подобряване на живота им без фалшива политическа коректност. "В обществото ни няма място за политици без умения да понасят отговорност, не са нужни медийни илюзионисти, които пред лицето на сериозни проблеми спестяват обективни и неудобни истини и излъчват оптимизъм, равносилен на безгрижие и безхаберие, защото всяка обществена илюзия може да се превърне в опит за съзнателна манипулация", допълни Попова.

От фондация "Фридрих Еберт" представиха проучване, което показва, че обществото е натоварено с редица страхове спрямо бежанците, но те не са преминали в омраза към чужденците и не носят идеологическата тежест на ксенофобията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай