Политолог предупреди: Възможен е обрат в преговорите

По думите на Димитър Ганев без подкрепата на ГЕРБ-СДС и ДПС няма как да има кабинет

Политолог предупреди: Възможен е обрат в преговорите | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

„Към този етап сме най-близко до предсрочни парламентарни избори. Това е видно и от позицията на Мария Габриел, и от позицията, която излезе в последствие на Делян Пеевски  - че няма да подкрепи мандат на ПП-ДБ и трети мандат.

Но въпреки това нека направим някаква уговорка предвид непрекъснатите обрати на 180 градуси през последните няколко седмици. Може и това да се окаже така. Утре ще получим отговор.” Коментара направи пред Нова телевизия политологът Димитър Ганев.

По думите му без подкрепата на ГЕРБ-СДС и ДПС няма как да има кабинет.

"Това автоматично ни отвежда към предсрочни избори. Третият мандат по традиция вероятно ще бъде връчен на БСП. По този начин президентът пази едно поле в лявото пространство, че все пак има връзка с тях, въпреки че мандатът няма да бъде реализиран", допълни Ганев.

"От опити за надиграване се изпусна ситуацията. Натрупва се напрежение в преговорите. Влизаш в спирала от скандали и никой не може да дръпне спирачката. Много неприятна предизборна кампания ни чака", прогнозира политологът.

Той е категоричен, че "да отиваме през една или две седмици на избори е рецепта за катастрофална активност".

"Това ще роди правителство с много ниска легитимност. Задължително трябва да се направят избори две в едно", допълни той.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай