Плевнелиев говори пред Обама за ИДИЛ

Плевнелиев говори пред Обама за ИДИЛ | StandartNews.com

Президентът Росен Плевнелиев има планирано изказване пред световните лидери относно опасността от Ислямска държава. Държавният ни глава ще присъства на срещата на върха в Ню Йорк, инициирана от президента на САЩ Барак Обама. Това е само детайл от натоварената програма на Плевнелиев, който пътува в края на септември за участието си в сесията на високо равнище на 70-ата сесия на общото събрание на ООН. Президентът ще участва с изказване и в срещата на върха по приемане на дневния ред за развитие на света след 2105 г. Държавният глава ще участва и в среща, инициирана от генералния секретар на ООН Бан Ки Мун, на която ще се дискутира равноправието между половете. Традиционно Плевнелиев участва и в глобалната инициатива на друг американски президент - Бил Клинтън.

До края на годината Плевнелиев ще посети Германия за форум, в който участват 11 държави. В края на годината ще присъства на среща на върха за климатичните проблеми във Франция. Предвидено е и официално посещение на Плевнелиев в Португалия.
В края на ноември пък на посещения у нас ще е словашкият президент Анрей Киска. Гостът настоява да присъства на откриването на София Тех парк и за сътрудничество на двете страни във високите технологии. У нас до края на годината ще гостуват още държавните глави на Албания и Словения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай