Петък,

Плевнелиев посочи най-добрия премиер на ГЕРБ

От: стандарт -
3799
Плевнелиев посочи най-добрия премиер на ГЕРБ
A
A
A

Бившият президент Росен Плевнелиев обяви кой е най-добрият вариант за кабинет на Борисов и кой е най-подготвеният за премиер в предаване на България он ер.

"Ако е политическо правителство, един Томислав Дончев - който е умен, интелигентен, който знае всичко за България, за Европа, за света, който продължава да гради мостове, казва едно изречение, но смислено - за мен той е перфектен, ако кажем програмно правителство. Човек, който ще избута България със страшна сила, а няма да я забие в пропастта, както направи Кирил Петков", заяви Плевнелиев.

Според него в момента е нужно държавническо мислене и обединение около първия мандат.

"Най-силно би било това правителство да бъде подкрепено и от ПП-ДБ. Защо не, ако приоритетът е Еврозона, Шенген, реформа - това правителство ще ги направи, нека ги подкрепят. Казаха, че няма, защото на буквичката "Ф" застанали в коридорите на НС като малко дете, като стандартни популисти, само на тяхното или на никой друг", добави Плевнелиев.

По същата телевизия по-рано кандидатът за премиер на ПП и ДБ академик Николай Денков обаче отрече да подкрепят кабинет на ГЕРБ и коментира, че ако се стигне до втория мандат, те са готови да го реализират. 

"От деня, в който бяха обявени резултатите на изборите, до днес, ние чакаме ГЕРБ-СДС да реши какво ще прави. Вместо да дискутираме нашия избор какъв е, трябва да дискутираме избора на ГЕРБ. Борисов и хората около него са царе в това да търсят обяснение, защо нещо не са свършили, а тяхната работа сега е те да формират правителство", заяви акад. Денков.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com