Петков: Ченалова е замесена в случай с открадната фирма

Петков:  Ченалова е замесена в случай с открадната фирма | StandartNews.com

Зам.-председателят на АБВ Румен Петков съобщи на пресконференция в Плевен за случай на открадната фирма на български гражданин. Скандалното е, че отнемането на фирмата е станало с решение на съдия Румяна Ченалова. Бизнесменът се казва Константин Ралев и е от София. Сигналът е постъпил до Петков в петък. Той е изпратил жалба до главния прокурор и е информирал правосъдното ведомство. Ралев бил информиран, че се свиква общо събрание на надзорния съвет на фирмата му, който ще вземе решение за разпродаване на активите й. В случая бизнесменът не може да направи нищо.

Петков призова инспектората към Висшия съдебен съвет да направи анализ колко съдебни решения и на кои съдии са отменени на следваща инстанция. По думите му съдебната реформа трябва да цели три основни неща – справедливост, бързина, без това да е за сметка на правото, и неотменимост.

Той заяви още, че така предложените конституционни промени поставят съдебната система под политическо управление. „Начинът, по който са разписани квотите пред съда и прокуратурата, гарантират, че прокуратурата ще бъде поета от политическо управление. Така ние се връщаме към периода преди 1989 година и аз не разбирам логиката на такова предложение", коментира още Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай