Петков се срещна с бежанци от Украйна. Какво им каза

В срещата участваха също Калина Константинова и Даниел Лорер

Петков се срещна с бежанци от Украйна. Какво им каза | StandartNews.com

Премиерът Кирил Петков се срещна с украински бежанци и отговори на техните въпроси относно подкрепата, която българската държава осигурява на бягащите от войната в Украйна. В срещата участваха също вицепремиерът Калина Константинова и министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер. 

В рамките на разговора беше обсъдена помощта, която институциите оказват на бежанците, идващи от Украйна, при влизането им в България и в продължение на тяхното пребиваване и установяване у нас. 

„Българското правителство изцяло застава зад каузата „Украйна”. Нашите врати ще бъдат отворени. Ще приветстваме всички, които търсят убежище. Българското правителство бързо организира в момента цялата система от границата до настаняването да стане още по-ефикасна”, подчерта министър-председателят.

Петков изтъкна, че правителството работи целенасочено за подкрепа на украинските бежанци и посочи, че от самото начало на войната това е ключов приоритет за кабинета. Много от работодателите търсят контакт с идващите от Украйна, обясни той и допълни, че 200 000 души могат да бъдат поети от различните сектори. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай