Петков с голямо обещание пред кметовете

Гласът на България ще се чува силно оттук нататък, каза премиерът

Петков с голямо обещание пред кметовете | StandartNews.com

Голямо обещание даде на кметовете премиерът Кирил Петков. Той заяви, че няма да ги дели по партии и ще им помага.

„За мен няма разлика между различните власти - централна, общинска, местна - всички хора сме заедно и само така може да постигнем всички неща, които сме обещали на тези, които са ни се доверили“, заяви министър-председателят по време на дискусионния  форум "Бъдещето на Европа и България през призмата на кризата" на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

По думите му цяла Европа е затруднена заради енергийна криза и недоволството от инфлацията се вижда навсякъде, „но заедно се справяме до момента сравнително добре“. Премиерът благодари на общините, че въпреки сложната ситуация в целия свят и у нас, не е чул "мрънкане".

"Растежът на икономиката ни 4.5% в тази безпрецедентна криза. 4.5% реален растеж. Едновременно с това имаме много високи показатели в индустриалното производство, имаме и сравнително сериозни победи", посочи Петков.

Той заяви, че у нас още от днешния ден и през следващите седмици проектите от Плана за възстановяване и развитие тръгват.

„Като премиер на България ви обещавам, че няма да има разлика кметът от коя политическа сила е. Всички сме българи, няма да има разлика, няма да има делене, разпределението на средствата ще бъде поравно и прозрачно. Независимо кой кого харесва. Да няма никой изостанал назад. Между прозрачност и равнопоставеност и работа заедно се надявам, че ще имаме безпрецедентен успех в развитието на България. А изчиствайки системата от корупцията, тези средства ще отидат, където трябва“, посочи Петков.

Гласът на България ще се чува силно оттук нататък, допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай