Петков и Лена с изненадващо решение. На ход е Асен Василев

Премиерът и началникът на кабинета му изумиха всички

Петков и Лена с изненадващо решение. На ход е Асен Василев | StandartNews.com

Изненадващо решение са взели Кирил Петков и дясната му ръка в кабинета в оставка Лена Бориславова точно преди президентът Румен Радев да разпусне парламента.

Премиерът в оставка и началникът на кабинета му са излезли в годишен отпуск, съобщи ексклузивно БЛИЦ, цитирайки източници в Министерски съвет.

Това се случва дни, преди президентът Румен Радев за обяви състава на служебното правителство. Петков и Бориславова са си взели 5 дни почивка точно когато се очаква да сдадат властта.

С това недотам приятно занимание ще има честта да се занимава вицепремиерът в оставка Асен Василев.

Припомняме, че самият той преди седмица излезе в годишен отпуск, като с този аргумент тогава поиска да бъде отложено изслушването му във временната парламентарна комисия GEMCORP.

Очаква се президентът Румен Радев да разпусне Народното събрание (НС) и да насрочи дата за предсрочните избори, както и да назначи служебния кабинет на 2 август с два отделни указа, които да влязат в сила от 3 август, сряда.

В петък се състоя прощалното заседание на Министерски съвет, в което участваха премиерът, вицепремиерите и всички министри в оставка. Тогава бе и последното заседание на 47-ото НС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай