Перничани за пети път блокираха АМ „Люлин”

Поредна вечер протестиращи българи блокираха пътища, улици и булеварди в градовете

Перничани за пети път блокираха АМ „Люлин” | StandartNews.com

За пети пореден ден перничани спряха движението по АМ „Люлин” и пътен възел „Даскалово”. Въпреки изявлението на премиера Бойко Борисов от сутринта, че не вижда причина да подава оставка, недоволните заявиха, че са непреклонни и ще останат на улицата, докато правителството не подаде оставка. Те оценяват като недостатъчно планираното 10-процентно увеличение на доходите в бюджетния сектор догодина.

Протестиращите в Перник скандираха и пред сградата на Общината. Там полицаите свалиха каските си – в знак на солидарност с протестиращите. От МВР отказаха официален коментар, но обясниха, че това е често използвана техника за сваляне на напрежението и призив за диалогичност с протестиращите, съобщи бТВ.

Протестиращи, но доста по-малко от вчера имаше във Варна и в Бургас.

15 автомобила от Горна Оряховица, със знамена и клаксони оповестиха протеста си, преминавайки през Велико Търново. Недоволните се събраха на възловото кръгово кръстовище в областния град, където оповестиха исканията си.

В София протестът на майките на деца с увреждания отново стигна централата на НФСБ на „Раковски” 134. Майките настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай