Първанов: Няма алтернатива на сегашното управление

Първанов: Няма алтернатива на сегашното управление | StandartNews.com

София. Към момента няма алтернатива на сегашното управление и оставката на кабинета би била грешка. Това заяви Георги Първанов – президент на България в периода 2002-2012, в интервю за бТВ. Това каза Георги Първанов – президент на Република България в периода 2002-2012, в интервю за предаването „Нека говорят с Росен Петров" по бТВ.

По думите му протестите ще бъдат с все по-малка подкрепа в обществото, когато българите видят реален ефект от управлението. Въпросът е в това да има политика, която да се възприема, която да повишава доверието. Сега тенденцията е обратната.

Според него сривът на доверие в политическите партии идва от липсата на ясен идеен облик. Друга основна причина е това, че решенията се вземат в много тесен кръг посветени лица, близки до лидерите.

Според Първанов в момента президентската институция не излъчва стабилност и увереност и отговорност за това носят президентът и неговият екип. По думите му обаче част от тази отговорност трябва да се поеме и от другите институции, които „сякаш искат чрез конфликта помежду си да изплуват на повърхността".

На въпрос дали той би участвал в нова лидерска битка в БСП, президентът Първанов заяви: „Без мен, благодаря. От близо две години аз съм избрал своето място в БСП – стоя на последния ред, което не означава, че съм избрал позиция на дистанциране. Там ми харесва".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай