Неделя,

Партията на Малинов доказва, че сме троянски кон

От: стандарт -
A
A
A

 

 „Приемам случаите с данни за руски шпионаж изключително тревожно, защото това не са изолирани случаи, а низ от предварително планирани явления, които продължават десетилетия. Аз приветствам, че ДАНС и МВнР събраха сили и направиха нещо, но то е изключително малко и недостатъчно. Но все пак е нещо и показват, че и нашите служби работят, че и ние барабар Петко с мъжете работим с натовските съюзници, за да прекратим хибридната и главно агентурната руска война, която се води срещу нас. Последните трима (руски шпиони - б.ред.), които екстрадираме, това е много съмнително, че те са все в последната година, в края на мандата си и им остават още няколко месеца в България. След като този шпионин е стоял 4 години в страната ни, той е изпълнил 80-90% от задачите си. Какво разобличаване? Ние ги пращаме последните три месеца да си изкарат отпуската“. Това заяви членът на Атлантическия съвет в България Васил Данов пред ТВ Европа.

„Службите могат да бъдат реформирани, но липсва политическа воля. Правени са някакви опити, но е свършена работата наполовина“, каза още Данов.

„Създаването на русофилска партия е уникално явление в европейската история и култура. Аз не знам друга в държава да се е създавала партия, която да защитава интересите на друга страна. Това изключително нагло действие, което е покушение срещу българската държавност. Ако това се случи, то ще е знак и за Русия, и за целия свят, че сме пробита държава. Че ние наистина сме троянският кон на Москва в НАТО и в Европейския съюз и си играем на демокрация, за да имаме право на флаг и на независимост. Познавайки кой е Николай Малинов, той не би имал физически и технически възможности да извършва шпионски дейности. У нас обаче има достатъчно закони, които да се занимават с хора, които не извършват шпионаж, а са агенти на влияние на чужда държава на българска територия", коментира Данов.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички