Партия МИР: Правителството на Кирил Петков срина България до моралното дъно

Работата и на 47-мото Народно събрание и правителството на Кирил Петков може да се опише само с две думи – морално дъно

Партия МИР: Правителството на Кирил Петков срина България до моралното дъно | StandartNews.com

Работата и на 47-мото Народно събрание и правителството на Кирил Петков може да се опише само с две думи – морално дъно. Това се казва в позиция на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) във връзка с края на работата на 47-мото Народно събрание.

Партия МИР припомни, че правителството на Кирил Петков и четворната коалиция между ПП, БСП, ИТН и ДБ беше съставено напълно безпринципно, без ясна програма, приоритети и политики и след грубо нарушаване и погазване на Конституцията на Република България.

„Правителството на Кирил Петков стана символ на безпринципност, неморални действия, нарушаване на Конституцията на законите на страната, шуробажинащина, корупция, хаос, лъжа, манипулация, подмяна и некомпетентност. Всички действия и бездействия на правителството на четворната коалиция доведоха България до енергийна, икономическа, социална и морална криза, която може да се сравни само с Национална катастрофа. Именно поради тези причини Кирил Петков, Асен Василев, Корнелия Нинова, Христо Иванов, Атанас Атанасов и всички други участници в най-пагубното правителство в най-новата българска история нямат моралното право повече да участват в обществено-политическия живот на България.“ Това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев.

От партия МИР припомниха, че правителството на Кирил Петков не само не е решило нито един от проблемите на българските граждани, но и сериозно ги е задълбочило и е вкарало страната от криза в по-голяма криза. Като факти от партия МИР посочват задълбочените проблеми във всеки един сектор – икономика, финанси, транспорт, инфраструктура, енергетика, отбрана, образование, здравеопазване, социална и демографска политика, туризъм, земеделие, правосъдие, екология, вътрешен ред и сигурност, култура, спорт, електронно управление, иновации.

„Правителството на Кирил Петков защитаваше не българския национален интерес, а чужди интереси и всички негови действия и бездействия го доказаха. Никой не може да отрече и изтрие с гумичка фактите, че правителството на ПП, БСП, ИТН и ДБ изнася оръжие за Украйна, а е известно, че мир не се постига с оръжие. По времето на това правителство всички цени на стоките и услугите от първа необходимост като хляб, мляко, вода, отопление, горива, транспорт и всички други се качиха над два пъти, което доведе до още по-голяма обедняване на българския народ. При това правителство бяха умишлено и едностранно прекъснати доставките на по-евтин газ от Газпром, без да се подсигури алтернатива и устойчивост на доставките. Всички тези действия мога да опиша само по един начин – целенасочено и системно унищожение на българския народ“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че изходът от безвремието и безизходицата, в която ни е вкарало правителството на Кирил Петков и четворната коалиция е само един – всички морални, честни, инициативни и родолюбиви българи, гражданските, неправителствените, браншовите и военно-патриотичните организации, както и всички, които милеят за бъдещето на родината, да се обединят в обща гражданска мрежа, която да се яви заедно на предсрочните парламентарни избори.

„Партия МИР от години работи за създаването на разпознаваема, мотивирано загрижена и работеща гражданска мрежа от експерти във всяка една сфера, от общественици и интелектуалци, от естествени лидери на менения по места и граждански активисти и сега е момента тази мрежа да се яви заедно на парламентарните избори. На предстоящите предсрочни парламентарни избори партия МИР ще бъде именно тази платформа, която ще обедини гражданската енергия, експертния потенциал, гражданските, неправителствените и браншовите организации, като всички те ще имат свои представители във всички листи на партия МИР по места. С този подход и модел ще покажем и докажем, че в България може и ще има истинско обединение на здравите сили, на морала, на компетентността, експертността, инициативността и родолюбието и съм убеден, че тази гражданска мрежа и платформа ще бъде изненадата на предстоящите избори“, каза още Симеон Славчев.

От партия МИР призовават служебното правителство да извърши пълна ревизия на всички действия и бездействия на правителството на Кирил Петков, както и да публично да оповести всички сделки, злоупотреби, корупция, шуробаджанашки назначения на калинки, тегленето на огромни заеми и как са харчени публичните средства, а всички събрани данни и доказателства за престъпления да бъдат предадени в прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай