Партия МИР подкрепи Стефан Янев и поиска оставката на Кирил Петков

Партия МИР е категорична, че България не трябва да става заложник на външни интереси, а да отстоява националния си интерес и да защити всеки български гражданин

Партия МИР подкрепи Стефан Янев и поиска оставката на Кирил Петков | StandartNews.com

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) подкрепя отговорните позиции на министър Стефан Янев. Това се казва в позиция на партията, разпространена до медиите.

Ето и текста на позицията на партия МИР:

Партия МИР е категорична, че България не трябва да става заложник на външни интереси, а да отстоява националния си интерес и да защити всеки български гражданин.

Партия МИР смята, че българските граждани заслужават и трябва да бъдат представлявани адекватно в държавното управление, особено с оглед на военния конфликт в Украйна, неговите измерения и потенциални последствия за България. 

За партия МИР е напълно неприемливо министър-председателят на България Кирил Петков да постави не българското, а чуждо знаме (без значение кое) на своя профил в социалните мрежи. Разбирането на партия МИР е, че министър-председателят на България трябва да обединява, а не да разделя българското общество в тази сложна ситуация. Министър-председателят на България трябва да защитава българския народ и българския национален интерес. Паради факта, че Кирил Петков наруши тези основни принципи партия МИР настоява той, а не Стефан Янев незабавно да подаде оставка.

Партия МИР призовава народните представители да не приемат оставката на министър Янев и веднъж завинаги да се спре разделянето на българското общество, защото историята е доказала, че само когато е единен, българският народ успява да постигне всяка своя цел и национална кауза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай