Партия МИР иска МВР да забрани провеждането на „София прайд“

Политическа партия МИР внесе днес писмо до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков

Партия МИР иска МВР да забрани провеждането на „София прайд“ | StandartNews.com

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) внесе днес писмо до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков с искане да бъде забранено провеждането на „София прайд“, предвиден за 18 юни тази година. Един от основните мотиви на партия МИР за забрана на прайда в София е огромният риск от сериозно нарушаване на обществения ред в столицата. От партия МИР настояват също Столичната община да не съгласува провеждането на „София прайд“ пред Паметника на съветската армия, тъй като това ще доведе до сериозно обществено напрежение и има риск от безредици в София.

„В последните години и особено в последните месеци български паметници се поругават и използват за политически и пропагандни цели, което е напълно недопустимо. Провеждането на „София прайд“ пред Паметника на съветската армия в София, който е български паметник, е поредната провокация от една група хора към българското общество и създава сериозни предпоставки за нарушаване на обществения ред. Нещо повече, смятам, че провеждането на „София прайд“ нарушава сериозно правата на по-голямата част от българското общество, както и етичните и моралните обществени норми“, заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че в момент, в който българското общество е силно разделено е напълно недопустимо провеждането на събитие каквото е „София прайд“, което още повече ще раздели обществото и ще доведе до ескалация на напрежението в столицата.

„За партия МИР възстановяването на ценностите и моралните устои на българското семейство и общество са основен приоритет и именно за това се противопоставяме на поредния опит за разделение в българското общество и налагането на джендърството като нормален модел на подражание и поведение. Дошло е време разделно, в което повече отвсякога е необходимо българите да се обединим и да запазим традиционното българско семейството, което е основният и най-важният градивен елемент на българското общество. Изконно право на всеки човек и дете е да живее в истинска и здрава семейна среда, изградена от семейни двойки от мъж и жена. С провеждането на „София прайд“ освен правата на традиционното българско семейство и общество, се нарушават и правата на българските деца“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той беше категоричен, че партия МИР ще продължи да защитава българските традиции и ценности, съхранили България и българския народ и предавани от поколение на поколение вече толкова векове.

От партия МИР призоваха МВР и Столичната община да проявят здрав разум и незабавно да забранят провеждането на „София прайд“, защото според тях освен напрежение и риск от нарушаване на обществения ред, държавата ще похарчи огромен ресурс за него. Експертите на партия МИР са изчислили, че за охраната на мероприятието ще са необходими над 1300 полицаи и стотици хиляди левове от държавния бюджет.

От партия МИР предлагат вместо да се харчат тези стотици хиляди левове за „София прайд“, тези средства да бъдат дадени за създаването на „Национален фонд за излизане на България от демографската криза“ и с тях да бъдат подпомогнати както нуждаещи се млади български семейства с деца, така и семейства и двойки с репродуктивни проблеми.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай