Парламентът стана първата зона на мира в България

Правителството незабавно да подаде оставка и да си отиде с мир, призова лидерът на партия МИР Симеон Славчев

Парламентът стана първата зона на мира в България | StandartNews.com

Пространството пред Народното събрание стана първата зона на мир в България. Това заяви председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев. Той уточни, че в градина “Народно събрание“, намираща се между служебния вход на Парламента и храм-паметник „Свети Александър Невски“ е разположен палатков лагер, който е обособен като „Зона на мира“. От партия МИР са категорични, че няма и не може да има нито един убедителен аргумент, че ще се постигне мир чрез доставяне оръжие. Напротив, според тях това е път към нови жертви, ново ожесточение и продължаваме на войната.

„МИР се постига с разум, диалог и само и единствено с мирни средства. Мир не може да се постигне чрез доставяне на оръжие, а доставянето на оръжие и каквото и да друга военна помощ на Украйна означава въвличане на България във войната, което е равно на национално предателство“, заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев. Той подчерта, че докато мнозинството народни представители са готови да гласуват и да предоставят военна помощ за Украйна, то българското общество е с противоположна нагласа и не желае България да бъде въвличана във войната.

"При такова очевидно несъответствие и разминаване в желанието на българския народ и народните представители, касаещ здравето, сигурността, мира и бъдещето на нас и децата ни в родината, то българския народ трябва да се произнесе чрез национален референдум“, категоричен е Славчев и призова всички българи да се подпишат в подписката с искане за Национален референдум “ЗА МИР И СУВЕРЕНИТЕТ“.

"Няма да позволим българският парламент да въвлече страната ни в тази пагубна за всички ни война. Мирът е национална кауза. Мирът е висша ценност, която всички българи трябва да отстояват. Именно за това партия МИР призовава всички българи, които са за МИР да подкрепят и да посетят първата обособена в България “Зона на мира“ в градинката пред Народното събрание. Там всеки, който иска мир в България ще може ежедневно да се подпише в подписката за национален референдум. Зоната на мира пред Народното събрание е гарант, че в него няма да бъде гласувано нито едно решение, което да въвлече България във войната“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев. Той определи като пълна подмяна и подигравка с българите избраното вчера правителство с гласовете на ГЕРБ, ПП, ДБ и ДПС.

„Продължаваме промяната и Демократична България извършиха най-голямото предателство в най-новата ни история, като върнаха на власт ГЕРБ и ДПС. Всички ние, които сме по улиците и площадите от 2013-та година, когато Делян Пеевски беше предложен и избран за шеф на ДАНС, за да се борим за справедливост и морал в политика, няма да се предадем. Напротив, всички ние ще излезем отново по площадите и ще пометем националните предатели от Продължаваме промяната и Демократична България и техните коалиционни парньори от ГЕРБ. Призовавам от ден първи това правителство незабавно да подаде оставка и да си отиде с мир“, заяви още Симеон Славчев. Според него това правителство е правителство на подмяната, на лъжите, на задкулисните договорки и на дълбоката държава.

„Това правителството обедини мутрите, мафията и шарлатаните и целта му е да довърши и без това силно изстрадалия български народ. Българите искат не евроантлантическо, а истинско българско правителство, което да решава реалните им проблеми и да защитава националните интереси на България. Именно за това призовавам всички честни, морални и родолюбиви българи да излизат всеки ден на улицата и по площадите и да изразят своята гражданска позиция срещу подмяната, лъжата и липсата на морал и етика в политиката“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай