Парламентът се задейства. Извънреден ход за “Миротворец”

Даниел Митов вика службите на доклад в парламента

Парламентът се задейства. Извънреден ход за “Миротворец” | StandartNews.com

Днес извънредно ще заседава Комисията по службите към парламента.

Ще бъдат изслушани шефовете на службите по казуса с украинския сайт "Миротворец", съобщи председателят Даниел Митов от ГЕРБ.

Борисов бесен! Разпореди проверка на сайта със списъци за ликвидиране

"Още вчера в Комисията по външни работи обсъдихме този въпрос. Бойко Борисов помоли МВнР да провери що за сайт е това, кои хора стоят зад него, и какъв е този списък изобщо.

Темата стана актуална през последните дни, след като се разбра, че журналистката Диляна Гайтанджиева е попаднала в списък на организацията, в които хората са наричани "врагове" на Украйна.

В него има и други българи, сред които проф. Иво Христов, доц. Валентин Вацев и депутатът Кристиан Вигенин.

"Към момента нямаме необходимата информация, за да можем да предприемем институционални действия.

Затова и през комисията по контрол на службите и през външна комисия ще направим необходимите проверки", добави Митов и категорично заяви, че е недопустимо български гражданин да попада в списъци, които са заплашителни.

До свикването на извънредното заседание се стигна след инициирана от БСП подписка. По-рано от левицата настояха ДАНС и службите да се заемат с проверка на казуса с украинския сайт.

"На заседанието трябва да дойдат шефовете на ДАНС, Държавна агенция за разузнаване, военно разузнаване и НСО и да информират депутатите за сайта „Миротворец“.

Подписите си под искането положиха депутатите членове на комисията от БСП, ген. Атанасов от ПП-ДБ и „Възраждане“", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя подчерта, че това е направено, след като Митов не е свикал обикновено заседание на комисията, което е трябвало да се проведе днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай