Парламентът блокира Костадинов. Какво реши

Няма НС да обявява извънредна епидемична обстановка

Парламентът блокира Костадинов. Какво реши | StandartNews.com

Депутатите от хвърлиха идеята на Костадин Костадинов и неговото движение не МС, а парламентът да обявява извънредна епидемична обстановка, предаде БТА.

С проекта от „Възраждане“ искат извънредната епидемична обстановка да бъде въвеждана за не повече от два месеца. Вносителите предлагат в закона да се запише, че имунизацията срещу COVID-19 е препоръчителна и с доброволен характер, като „не може да бъде условие за достъп до образование, труд, обществени места .

Предлага се също така „нов ред за оспорване на заповедите на министъра на здравеопазването“.

Зам.-председателят на ПГ на „Възраждане“ Петър Петров коментира, че извънредната епидемична обстановка се налага от изпълнителната власт или решенията са в ръцете само на един човек и липсва предвидимост по отношение на мерките и ограниченията.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че трябва да се върне старото положение парламентът да решава за извънредната епидемична обстановка.

Георги Михайлов от БСП обяви, че социалистите са против законопроекта. Той призова да се оставят специалистите в здравеопазването да решават въпросите в здравеопазването.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай