Панев скастри партиите. Големият проблем

Според него Никола Минчев е бил много добър председател на НС

Панев скастри партиите. Големият проблем | StandartNews.com

"Изглежда, че са минимални шансовете за редовен кабинет, но трябва да направим всичко възможно, защото на хората им писна. Трябва да видим как можем да направим така, че политиците да работят за България, а не да мятат стрели към опонентите си. Всички партии в момента се готвят за следващите избори. Това е големият проблем. Те пак са в предизборна кампания", коментира Владислав Панев от ДБ.

По думите му не трябва да се внася бюджет за следващата година, ако в НС няма ясно мнозинство, което да гарантира, че бюджетът ще бъде достатъчно добър, така че да не съсипе България. Той съобщи, че в първия ден на Народното събрание "Демократична България" внася законопроекти, които са изключително важни за реформите в България.

"Ще се удавим в популизъм. Ще стане тотален мармалад този бюджет. Вместо с 5 и половина или 6% дефицит, който се планира, ако нищо не се пипне в бюджета, ще отидем на 10%. Надявам се да намерим подкрепа за нашия пакет законопроект. Може да не са точно тези текстове, може да са подобни. Обаче трябва да се даде рестарт на икономиката. Трябва да отпушим предприемаческата активност. Трябва да има реформарско мнозинство, което да извърши реформи, които са необходими на България", каза Панев пред Bulgaria ON AIR.

Според него Никола Минчев е бил много добър председател на НС - диалогичен и дипломатичен, така че би го подкрепил. Относно изпращането на оръжие за Украйна, той смята, че Киев се бори за нас и ние трябва да и помагаме. Гостът подчерта, че в момента никой не мисли държавнически.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай