Откриваме консулство във Франкфурт на Майн

Откриваме консулство във Франкфурт на Майн | StandartNews.com

София. Ново консулство ще има България в Германия. То ще е разположено във Франкфурт на Майн, реши Правителството днес.

Франкфурт на Майн е един от финансовите и транспортни центрове на Европа. В него е седалището на Европейската централна банка. Тук се намира най-значимата в Германия и една от най-важните в света борси за ценни книжа. Франкфурт е и един от водещите панаирни центрове на Германия, в който целогодишно се провеждат реномирани изложения на автомобили, индустриални стоки, услуги, книги.

Отчитайки активността на контактите и сътрудничеството на България с федералните провинции в западната част на Германия, властта реши да създаде свое дипломатическо представителство.

Правителството реши да се открие и почетно консулство на България в Хаити със седалище в Порт-о-Пренс. Почетен консул на страната ни ще бъде българският гражданин Ралица Константинова. Тя живее в Хаити от 2008 г., където е пристигнала като учен изследовател. След трагичното земетресение от януари 2010 г. тя става активен участник в редица хуманитарни акции за възстановяване на страната.

Освен това Министерският съвет освободи от длъжност на почетния ни консул в Естония Хейки Краних. Решението е взето по негова молба и е мотивирано с нарасналите му служебни ангажименти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай